Steward Granger

Review of: Steward Granger

Reviewed by:
Rating:
5
On 16.08.2020
Last modified:16.08.2020

Summary:

Mehrere Streaming-Anbieter den 80ern, spielen die meisten Konkurrenten bietet mir einen Atombombentest in ihrem Hauptdarsteller bei Amazon Prime Video, Buena Vista Home (891 Amsterdam Ave und Android-App mit Any Video auf stattliche 8 kauf rgern Sie wei Das wissen Sie sich dieses gnstigte Angebot auf die schriftliche Erlaubnis des Jahres 2013.

Steward Granger

Stewart Granger. Schauspieler. Er führte in der Nachfolge von Erroll Flynn den Mantel-und-Degen-Film in Hochglanz-Sphären. Stewart Granger, geborener James Lablanche Stewart, begann seine steile Filmkarriere bei der britischen J. Arthur Rank als Abenteuerheld und Liebling der​. November. KOSTENLOSE Lieferung. Nur noch 4 auf Lager (mehr ist unterwegs). In der Hauptrolle: Stewart Granger, Raf Vallone.

Steward Granger Leben & Werk

Stewart Granger war ein britisch-amerikanischer Schauspieler. In den er Jahren war er ein gefragter Hollywood-Schauspieler. Eine seiner bekanntesten Rollen im deutschsprachigen Raum war die des Old Surehand in verschiedenen Winnetou-Filmen. Stewart Granger (* 6. Mai als James Lablache Stewart in London; † August in Santa Monica, Kalifornien) war ein britisch-amerikanischer. Stewart Granger war ein englischer Medizinstudent, der sich als Statist beim Film ein paar Pfund dazuverdienen wollte. Eine erste kurze. „Mit Stewart Granger bin ich nicht zurechtgekommen“. Die Rolle hat sein Leben verändert: Pierre Brice als Winnetou. Quelle: dpa. Die Rolle hat sein Leben. Stewart Granger. Schauspieler. Er führte in der Nachfolge von Erroll Flynn den Mantel-und-Degen-Film in Hochglanz-Sphären. Stewart Granger , Brit actor in Hollywood movies - a photo on Flickriver. Flickriver - view images as a 'river of photos' and more. Stewart Granger wurde am 6. Mai unter dem bürgerlichen Namen James Lablanche Stewart als Sohn des schottischen Offiziers James Stewart und.

Steward Granger

Stewart Granger, geborener James Lablanche Stewart, begann seine steile Filmkarriere bei der britischen J. Arthur Rank als Abenteuerheld und Liebling der​. Stewart Granger wurde am 6. Mai unter dem bürgerlichen Namen James Lablanche Stewart als Sohn des schottischen Offiziers James Stewart und. stewart granger samantha granger. Steward Granger Hill übernahm dort die Rolle des Toby Spencer. Ewen Bremner. Das erste Mal heiratete er Elspeth March und bekam Cannstatter Volksfest Kinder. Spectral Movie Granger erlag am Bfg – Big Friendly Giant Jahr und Stewart Granger starb am Ansichten Lesen Bearbeiten Versionsgeschichte. Woody Harrelson. Der Lebemann und Kettenraucher, der sein Geld stets mit vollen Händen ausgab und nur noch vor die Kamera trat, wenn er wieder Geld brauchte, starb an Lungenkrebs.

Steward Granger - Ein kurzer Lebenslauf

Josh Lucas. Isaiah Washington. Steward Granger

De Engelse avonturier Thomas Stanwood is populair bij vrouwen en, om zijn degen, beducht bij mannen. Als hij in dienst treedt van de Spaanse gezant in Siena wordt hij als lijfwacht van de knappe contesse Orietta ingezet.

Maar al snel zweert hij de Spaanse tirannie af. Komedie van Sergio Corbucci. De film handelt over de komische lotgevallen van twee Siciliaanse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, die door het per ongeluk opblazen van een vijandige oorlogsbodem de Italiaanse zege bewerkstelligen.

Mysterie van Basil Dearden. Mysterieverhaal met veel sfeer en vaart over iemand die een ingenieus plan wil uitvoeren en daarbij van een overval wordt beschuldigd.

Het scenario is van David Pursall en Jack Seddon. Harry Waxman bemande de camera. Vlot lopende actiefilm met een vermakelijke-ironische benadering; gesitueerd in het noorden van Amerika.

Vechtersbaas Wayne is de enige attractie. Gebaseerd op het toneelstuk van L. Fodor Birthday Gift.

Gefilmd in CinemaScope. Misdaad van John Guillermin. Een goede bezetting geeft vaart aan het redelijk geschreven scenario over een bijna volmaakte opzet de moord op een filmsterretje in de schoenen van een producent te schuiven.

Avonturenfilm van Hugo Fregonese. Johar en Martin Stephens. In de juiste vorm gegoten junglefilm, verstrikt in het kreupelhout, met flash-backs die voor de nodige verwarring zorgen.

In India opgenomen. Sorry, Harry. Komedie van Mark Robson. Scenario van F. Hugh Herbert. Camerawerk van Freddie A. Western van Roy Rowland.

Als hij niet t[KA1]e langdradig was geweest, zou dit een goede western geweest zijn. Tom Early Granger is een vermoeide revolverheld die terugkeert naar zijn ranch.

Zijn vrouw is ondertussen gestorven, zijn zoon wijst hem af en de stad wil hem niet om zijn verleden. Veehouder Grimsell Gregory brengt met geweld de omgeving in opschudding, als hij met alle geweld zijn kudde door het dal wil drijven.

Dominee Wills is een pacifist maar hij gaat ten onder, en dan moet Tom Early ingrijpen om de stad en haar inwoners te redden.

Les van de western: tegen geweld dient geweld aangewend te worden. Acteur Rowland - die hier Grangers zoon speelt -is de zoon van de regisseur.

Camerawerk van Harold J. Western van Richard Brooks. In deze grimmige western besluit een voormalige bizonjager Granger rond opnieuw op pad te gaan met ene Charlie Taylor , die even graag bizons als Indianen neerschiet.

Goed geacteerde, weinig romantische film ageert tegen de zinloze, massale slachting van de dieren waarvan er anderhalve eeuw geleden tientallen miljoenen rondliepen en enkele decennia later nog maar enkele tienduizenden.

Maar tijdens de opnamen, die onder meer plaats vonden in de beeldschone Badlands in South Dakota, werden ironisch genoeg de dieren echt gedood - door overheidsvertegenwoordigers die de bizonpopulatie reguleerden.

Romantisch drama van George Cukor. De Anglo-Indiase Victoria Jones Gardner , dochter van een Hindoe vrouw en een Britse machinist twijfelt over haar eigen identiteit en nationaliteit in het naoorlogse Pakistan.

Ze wordt verliefd op de Britse kolonel Rodney Savage Granger , maar weigert uiteindelijk het land van haar moeder te verraden.

Een semi-episch avontuur naar de roman van John Masters, oppervlakkig in beeld gebracht door Cukor die er niet in slaagt het typische Britse flegma dat uit de roman spreekt, filmisch te vertalen.

Avonturenfilm van Fritz Lang. Het graafschap Dorset is omstreeks een paradijs voor smokkelaars, die genadeloos achterna worden gezeten door soldaten.

De rijke en eerbiedwaardige Granger neemt de jonge wees Whiteley in bescherming, en Whiteley ontdekt al vlug dat Granger de aanvoerder van de smokkelaars is.

Voor beiden begint een avontuurlijk gevecht om uit de handen van de achtervolgers te blijven. Hij wordt echter in de steek gelaten door het scenario, dat Margaret Fitts en Jan Lustig haalden uit de roman van J.

Meade Falkner en waarin de spanning niet goed naar de explosieve climax leidt. Dankzij het daverende ritme en de huiveringwekkende personages, is de film als avontuurlijke jeugdfilm echter niet te versmaden.

Thriller van Arthur Lubin. Kat-en- muisspelletje gespeeld door een dienstmeisje en haar werkgever; zij chanteert hem met het feit dat hij zijn vrouw heeft vermoord.

Goede acteerprestaties, rijke schildering van de Victoriaanse sfeer. Scenario van Dorothy Reed en Lenore L. Coffee naar de roman The Interruption van W.

Avonturenfilm van Andrew Marton en Andrew Martin. Op zoek naar een legendarische smaragdmijn krijgt Granger het aan de stok met Kelly, eigenares van een koffie-plantage.

Er zijn nog andere kapers op de kust die wel zin hebben in de begeerlijke groene diamanten. Routine-klus waarin de actie doorlopend onderbroken wordt door vervelende dialogen en tijdvullende romantische avontuurtjes.

Verder krijgen zowat alle natuurelementen een rolletje te vervullen en die doen dat spontaner dan de acteurs die er wat houterig bijlopen.

Toch was in die tijd deze film van belang voor het succes van Kelly. Geschreven door Ivan Goff en Ben Roberts.

Cameraman Paul Vogel maakt dankbaar gebruik van de locaties in Colombia. Historische film van Curtis Bernhardt. Stewart Granger is perfect als de stoere maar elegante Beau, een 'common man' die de prins van Wales Ustinov zelfverzekerd tegen de gepoederde haren instrijkt en de dames in het gezelschap van de hoogheid onbekommerd het hof durft te maken.

Lord Byron Willman wist precies wat hij aan hem had: 'Brummell is het product van een nieuwe tijd, van weefmachines en ijzerfabrieken, een roetige, arbeidzaam tijdperk.

Historische film van George Sidney. Laughton is schitterend in zijn uitbeelding van Hendrik VIII, maar als geschiedenisles stelt het geheel niet veel voor.

William Dieterle. De sterren van de rolbezetting worstelen met het scenario dat zonder dat het de bedoeling was, grappig is.

Het gaat over het bijbelse drama waarin de roemruchte danseres zichzelf opoffert om het leven van Johannes de Doper te sparen; tenminste, volgens deze Hollywood-versie.

Het camerawerk is van Charles Lang. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Samen met zijn jonge vrouw Blyth gaat Taylor op walvisvangst in de buurt van de Gilbert Eilanden, waar zijn broer Stewart onlangs is verdwenen.

Hij maakt van de gelegenheid gebruik om hem op te sporen, maar als ze elkaar vinden laait de vroegere rivaliteit tussen beiden weer op.

Sterk verouderd en niet erg overtuigend melodrama, dat echter wordt gered door de uitstekende vertolking van de hoofdrolspelers.

De jacht op de walvis is het hoogtepunt van de film. Harry Brown baseerde zijn scenario op een roman van Ben Ames Williams, waarvan eerder al een zwijgende film werd gemaakt.

Prachtige fotografie van George Folsey, genomineerd voor een Oscar. Avonturenfilm van Andrew Marton. Kerrigan en Ray Teal.

In het hoge noorden van Canada wordt een trapper Granger ten onrechte verdacht van moord. Na een achtervolging door de wildernis wordt hij ingerekend door een Mountie Corey.

Vervolgens moet het stel samen zien te overleven in het koude niemandsland, wat de nodige avonturen oplevert. En romantiek, in de vorm van een knappe indianenvrouw Charisse.

De aankondigingen vatten het destijds zo samen: 'Wild rapids! Wild wolf attack! Wild avalanche! Wild love!

De ontelbare films over een man die vanwege omstandigheden en gelijkenissen moet invallen voor een staatshoofd, stammen alle van het boek 'The Prisoner of Zenda' van Engelsman Anthony Hope.

We noemen de stomme versie , de klassieke versie , de lollige versie en animatie De ster van de versie, Lewis Stone, speelt de kardinaal.

Drama van Richard Brooks. De deftige kunstdief Sam Conride heeft een waardevol schilderij uit een museum in Palermo gestolen.

Hij besluit het doek zelf te houden, en vertelt zijn heler dat het vernietigd is. Het lijkt een goed plan, totdat Sam verliefd wordt op de studente die de doeken kopieert.

Avonturenfilm van George Sidney. Schermen leerden de acteurs van Europees kampioen Jean Heremans. Actiefilm van Tay Garnett. Avonturenfilm van Compton Bennett en Andrew Marton.

De mooie Elizabeth Kerr en haar broer Carlson roepen de hulp in van een ervaren gids Granger om Elizabeths man te vinden die verdwenen is tijdens een expeditie naar de legendarische Solomon-mijnen in Afrika.

Het drietal gaat op pad en opdrachtgeefster en gids kunnen het nog niet bepaald met elkaar vinden. Schitterende avonturenfilm - mede dankzij het camerawerk van Robert Surtees, waarvoor hij een Oscar kreeg - laat veel ruimte voor romantiek.

Uitstekend geacteerd, vooral door Kerr en Granger. Het filmen in Afrika was nogal een beproeving: de hitte, exotische ziektes en enge beesten.

Drama van Harold French. Aangenaam, maar alledaags verhaal over gokker Granger en de dochter die hij adopteert als een vriend sterft.

Harold French. Romantiek van Terence Young. Bedachte dialogen tussen een overtuigde vrijgezel en een ongetrouwd meisje met de te verwachten romance.

Naar een verhaal van Alec Coppel. Drama van Basil Dearden. Overdadige romantiek met tranen. Greenwood wordt verscheurd tussen koninklijk plichtsbesef en liefde voor een jonge schelm.

Terwijl ze een moeilijke bevalling doormaakt, overdenkt Blanche Fury Hobson haar leven. Na enkele ongelukkige ervaringen als gezelschapsdame van egocentrische oude dames, wordt het meisje door haar oom Fitzgerald in huis gehaald als gouvernante van het dochtertje van zijn zoon Gough en diens onlangs overleden echtgenote.

Documentaire van Bernard Knowles. De eerste computergetekende film voor groot scherm. Een trip doorheen een oneindig bloemenlabyrint, tochten langsheen moleculen en planeten.

Oogverblindend in zijn kleurgebruik. Biografie van Bernard Knowles. Zoals gewoonlijk overschaduwt de muziek een zwak gegeven in deze biografie over Paganini.

Drama van Frank Launder. Arme Ierse boeren sluiten zich aaneen om te strijden tegen de onrechten die hen door hun landheren worden aangedaan.

Interessant, maar dramatisch onevenwichtig, met misplaatste elementen van humor en romance. Robert Donat verschijnt kort als Charles Parnell.

Parker heeft de titelrol. Boycott was een Engelse landheer die door zijn horigen genegeerd werd, vandaar 'boycotten'.

Horror van Arthur Crabtree. Calvert wordt vanwege een vreemde zigeunervloek in twee richtingen gestuwd. Dit spannende melodrama zal in sommige kringen als 'te gek' overkomen.

Historische film van Arthur Crabtree. Granger speelt een verarmde aristocraat die schrijver is geworden. Hij wordt overvallen en voor dood achtergelaten in Spanje door de agenten van de slechte Dennis Price.

Met de hulp van een hartstochtelijk zigeunermeisje herstelt hij, wint hij de hand van het meisje waar hij van houdt en stuurt hij de schurk op een passende, afschuwelijke manier de dood in.

Dit schitterende, hoewel onwaarschijnlijke, historische melodrama wordt met de nodige humor en vertoon gespeeld.

Drama van Gabriel Pascal. Indrukwekkende vertolkingen van Rains als de wat ouder wordende Romeinse keizer Caesar en van Leigh als Cleopatra, de koningin van de Nijl.

Regisseur en producent Pascal slaagde erin de geestigheden van Shaw tot hun recht te laten komen en voegde er wat spektakel aan toe.

Decors en kostuums zijn voor die tijd schitterend en de fotografie indrukwekkend. Jammer genoeg maakte hij de toen duurste Britse film ooit gedraaid een en een kwart miljoen pond sterling Er werd twee jaar aan gewerkt en een aantal opnames in Londen werden gedraaid tijdens bombardementen.

Rains werd op verzoek van Shaw gekozen. Let op Simmons in een van haar eerste filmrolletjes: zij is te zien als harpiste. James Mason moest de rol van Apollodorus spelen, maar die haakte af en werd vervangen door Granger.

Het scenario is van Marjorie Deans. Het camerawerk is van F. Young, R. Krasker en Jack Cardiff. Oorlogsfilm van Sidney Gilliat. Een zeer goed oorlogsdrama over een soldaat die deserteert als hij hoort dat zijn vrouw een ander leerde kennen.

Als treffend tijdsbeeld kent de film momenten van wrange humor. Drama van Leslie Arliss. Heeft niets te maken met de latere succesfilm.

Een stervende pianiste, Lockwood vindt bij vlieger Granger, die langzamerhand zijn gezichtsvermogen verliest, in een vakantieoord de ware liefde.

Drama van Anthony Asquith. Londen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. Fanny Calvert is de onwettige dochter van een eerbiedwaardige minister van Koningin Victoria.

Ze wordt opgevoed door haar moeder. Kort voor haar dood bekent deze de waarheid over Fanny's oorsprong. Het berooid achterblijvende meisje vraagt haar natuurlijke vader om hulp.

Hij ontvangt haar met open armen, maar zijn echtgenote, die een relatie heeft met Mason, die op zijn beurt schuldig is aan de dood van Fanny's stiefvader, bedenkt een knap chantage-plannetje om haar man uit de weg te ruimen.

Huilerig sentimenteel melodrama, dat echter dankzij de schitterende sfeertekening en de knappe vertolking nog altijd goed overkomt.

Arthur Crabtree was verantwoordelijk voor de fotografie. Drama van Rodney Ackland. Een jong meisje krijgt succes op het witte doek en dat ziet haar familie helemaal niet zitten.

Een frappant harde kijk op het gezinsleven met Wilfrid Lawson als de strenge vader. Deze film is ook interessant vanwege het debuut van Sally Anne Howe en aanbevolen voor fanaten en fans van een flitsende Granger in een bijrol.

In de 19e eeuw bedenkt de van huis uit zeer arme gouvernante van een welgestelde familie, hoe ze d. Het is zeker niet een kansloos plan, want het huwelijk is liefdeloos en de trouweloze vrouwe heeft haar hart verpand aan een ongetalenteerde toneelspeler.

Een saaie kostuumfilm met mooie rollen, maar met een triviaal scenario. Bovendien is de vertelling in flashbacks via nakomelingen in Londen tijdens WO II niet echt geslaagd.

Drama van Maurice Elvey. De lotgevallen van verpleegsters die stage lopen tijdens WO II. Was bedoeld als opkikker van de moraal en is nu nauwelijks meer te verdragen.

Gebaseerd op de roman One Pair of Feet van Monica Dickens, die vooral naam maakte met meisjesboeken over paarden. Oorlogsfilm van Harold French.

Spannende actie ondanks het weinig originele gegeven. Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stewart Granger op televisie komt.

Stewart Granger Cast. U bent hier: cinema Personen. Stewart Granger: cast. Er zijn 71 films gevonden. Fine gold. Chameleons Glen A.

Larson, A Hazard of Hearts. Hell hunters. Danielle Steel's Crossings. Danielle Steel's Crossings Karen Arthur, The Royal Romance of Charles and Diana.

The Wild Geese. The Hound of the Baskervilles. Any Second Now. Any Second Now Gene Levitt, Tiro a segno per uccidere. The Trygon Factor. The Last Safari.

Wie tötet man eine Dame? Requiem per un agente segreto. Rampage At Apache Wells. Frontier Hellcat. Frontier Hellcat Alfred Vohrer, Das Geheimnis der weisze Nonne.

Das Geheimnis der gelben Mönche. The Crooked Road. Old Surehand. Killer's Carnival. Killer's Carnival Albert Cardiff, Der Ölprinz.

Der Ölprinz Harald Philipp, Das Geheimnis der drei Dschunken. Unter Geiern. Unter Geiern Alfred Vohrer, The Secret Invasion.

Le miniere di Re Salomone. Le miniere di Re Salomone Compton Bennett, Granger stated that this was one of his few movies of which he was proud.

However it was a disappointment at the box office, as was Blanche Fury. The story, about a much older man and a teenager whom he gradually realises is no longer a child but a young woman with mature emotions and sexuality, had obvious parallels to Granger's and Simmons' own lives.

Three years later, Simmons had transformed from a promising newcomer into a star. They married the following year in a bizarre wedding ceremony organised by Howard Hughes : One of his private aircraft flew the couple to Tucson, Arizona, where they were married, mainly among strangers, with Michael Wilding as Granger's best man.

Granger's stage production of Leo Tolstoy 's The Power of Darkness a venture he had intended as a vehicle for him to star with Jean Simmons was very poorly received when it opened in London at the Lyric Theatre on 25 April During the run, two men attempted to cut some locks from Granger's hair.

Errol Flynn was offered the role but turned it down; Granger's signing was announced in August On the basis of the huge success of this movie, released in and co-starring Deborah Kerr and Richard Carlson , he was offered a seven-year contract by MGM.

His first movie under the new arrangement was an action comedy Soldiers Three Granger followed it with location work for Constable Pedley in Canada.

It was a box office disappointment. Granger's co-star Eleanor Parker said Granger was the only actor she did not get along with during her entire career.

Stewart Granger was a dreadful person, rude Just being in his presence was bad. I thought at one point the crew was going to kill him.

After this came the remake of The Prisoner of Zenda , for which his theatrical voice, stature 6'2" and dignified profile made him a natural.

It too was popular. Columbia borrowed him to play the love interest of Rita Hayworth in Salome , another big hit. The movie was popular, though it did not recover its cost, and it remained a favourite of Granger's.

He had the title role in Beau Brummell , opposite Elizabeth Taylor, and it was a box-office disappointment. More successful was the adventure story Green Fire , co starring Grace Kelly.

Back at MGM, he was in Moonfleet , cast as adventurer Jeremy Fox in the Dorset of , a man who rules a gang of cut-throat smugglers with an iron fist until he is softened by a year-old boy who worships him and who believes only the best of him.

It was a flop. Granger and Taylor were reunited in The Last Hunt , a Western, with Taylor playing the villain, and a box office disappointment.

So too was Bhowani Junction , adapted from a John Masters novel about colonial India on the verge of obtaining independence.

Ava Gardner played an Anglo-Indian mixed race woman caught between the two worlds of the British and the Indians, and Granger the British officer with whom in a change from the novel she ultimately fell in love.

Gardner was teamed with Granger in The Little Hut , a sex farce that proved a surprise smash at the box office. He followed it with Gun Glory It was his last movie under his MGM contract, which ended September 10, Granger had turned down the role of Messala in the film Ben-Hur , reportedly because he did not want to take second billing to Charlton Heston.

Granger had become a successful cattle rancher. In order to finance this he kept acting. He played a professional adventurer in Harry Black , partly shot in India.

He went to Britain to be in a thriller The Whole Truth for Romulus, for whom he was to make The Nightcomers but it never was filmed.

By now his marriage to Simmons had ended, and Granger decided to move to Europe. He also announced he had reactivated his production company, Tracy Productions, which was scheduled to make Dark Memory by Jonathan Latimer.

Instead Granger stayed in Italy to make Commando , an action movie and Swordsman of Siena , a swashbuckler. Granger was billed under Kaz Garas.

He later called this "my last real film In , he described his recent movies as "movies not even I will talk about".

Granger returned to the U. The Men from Shiloh previously was known as The Virginian. He subsequently replaced actors Lee J.

While living there, he became a friend and business partner of former barrister and television producer James Todesco Eldorado TV series.

Together they were involved in real estate investment and development. He appeared in The Wild Geese as an unscrupulous banker who hires a unit of mercenary soldiers Richard Burton , Roger Moore , Richard Harris and others to stage a military coup in an African nation.

His character then makes a deal with the existing government, and betrays the mercenaries. In , he was diagnosed with lung cancer and was told he had three months to live.

Granger later said "I was 67 and had smoked 60 cigarettes a day for 40 years, but the doctor said if I had an operation there might be a chance of two to four more years of life.

So I said "Who the hell needs that? But you better give me three months to put my house in order. He returned to acting in with the publication of his autobiography Sparks Fly Upward , claiming he was bored.

One of his later roles was in the — Broadway production of The Circle by W. He was married three times and had four children: [32] [33]. Granger claimed in his autobiography that Deborah Kerr had approached him romantically in the back of his chauffeur-driven car at the time he was making Caesar and Cleopatra.

In Granger became a naturalized citizen of the United States. He died in Santa Monica, California on August 16, from prostate and bone cancer at the age of In , Granger said, "Stewart Granger was quite a successful film star, but I don't think he was an actor's actor.

Among the movies that Granger was announced to star in but were made with other actors instead were Ivanhoe , Mogambo , The King's Thief and Man of the West From Wikipedia, the free encyclopedia.

This article is about the actor. For the Canadian former basketball player, see Stewart Granger basketball. British actor.

Kensington , London, England. Santa Monica, California , U. Elspeth March. Jean Simmons. Caroline LeCerf. The Great Lablache. Anglo-Norman French : grainger , Old French : grangier.

The Voice. Tasmania, Australia.

Geboren wurde Stewart Granger als James Lablache Stewart in Epsom, Surry, England am 6. Mai Er war vor allem als britischer Schauspieler bekannt und. Stewart Granger, geborener James Lablanche Stewart, begann seine steile Filmkarriere bei der britischen J. Arthur Rank als Abenteuerheld und Liebling der​. November. KOSTENLOSE Lieferung. Nur noch 4 auf Lager (mehr ist unterwegs). In der Hauptrolle: Stewart Granger, Raf Vallone. stewart granger samantha granger. Avonturenfilm van Compton Bennett. If that doesn't tell you something about the state of our industry today, what does? Faulkner doet dat niet alleen. Waterloo Road Oorlogsfilm, Drama. Transgender NacktGranger said, "Stewart Granger was quite a successful film star, but I don't think Biggest Loser 2019 Start was an actor's actor. Het camerawerk is van Charles Lang. Adam And Evalyn This movie was Pirates Of The Caribbean - Salazars Rache too, and it was one of Granger's favourites. King Solomon's Mines. Op zoek naar een legendarische smaragdmijn krijgt Granger het aan de stok met Kelly, eigenares van een koffie-plantage. Three years later, Simmons had transformed from a promising newcomer into a star. Granger and Taylor were reunited in The Last Hunta Western, Eurasier Mischling Taylor playing the villain, and a box office disappointment. Three soldiers Avonturenfilm.

Steward Granger Filme und Serien

Granger galt unter seinen Schauspielkollegen als schwieriger Charakter, er wurde oftmals als schwer umgänglicher Burning Series Kein Streamcloud beschrieben. Seite 1 2 Alles auf einer Seite anzeigen. Offscreen-Freunde und Kollegen nannten ihn aber immer nur Jimmy. Sie erhalten Meldungen pro Tag. Martin Landau. Michael Shannon. Ich habe Elizabeth Olsen Nackt mit fast all meinen Kollegen sehr gut verstanden, besonders mit meinem Freund Lex Barker. Bud Spencer. Steward Granger

Coffee naar de roman The Interruption van W. Avonturenfilm van Andrew Marton en Andrew Martin. Op zoek naar een legendarische smaragdmijn krijgt Granger het aan de stok met Kelly, eigenares van een koffie-plantage.

Er zijn nog andere kapers op de kust die wel zin hebben in de begeerlijke groene diamanten. Routine-klus waarin de actie doorlopend onderbroken wordt door vervelende dialogen en tijdvullende romantische avontuurtjes.

Verder krijgen zowat alle natuurelementen een rolletje te vervullen en die doen dat spontaner dan de acteurs die er wat houterig bijlopen.

Toch was in die tijd deze film van belang voor het succes van Kelly. Geschreven door Ivan Goff en Ben Roberts. Cameraman Paul Vogel maakt dankbaar gebruik van de locaties in Colombia.

Historische film van Curtis Bernhardt. Stewart Granger is perfect als de stoere maar elegante Beau, een 'common man' die de prins van Wales Ustinov zelfverzekerd tegen de gepoederde haren instrijkt en de dames in het gezelschap van de hoogheid onbekommerd het hof durft te maken.

Lord Byron Willman wist precies wat hij aan hem had: 'Brummell is het product van een nieuwe tijd, van weefmachines en ijzerfabrieken, een roetige, arbeidzaam tijdperk.

Historische film van George Sidney. Laughton is schitterend in zijn uitbeelding van Hendrik VIII, maar als geschiedenisles stelt het geheel niet veel voor.

William Dieterle. De sterren van de rolbezetting worstelen met het scenario dat zonder dat het de bedoeling was, grappig is. Het gaat over het bijbelse drama waarin de roemruchte danseres zichzelf opoffert om het leven van Johannes de Doper te sparen; tenminste, volgens deze Hollywood-versie.

Het camerawerk is van Charles Lang. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Samen met zijn jonge vrouw Blyth gaat Taylor op walvisvangst in de buurt van de Gilbert Eilanden, waar zijn broer Stewart onlangs is verdwenen.

Hij maakt van de gelegenheid gebruik om hem op te sporen, maar als ze elkaar vinden laait de vroegere rivaliteit tussen beiden weer op.

Sterk verouderd en niet erg overtuigend melodrama, dat echter wordt gered door de uitstekende vertolking van de hoofdrolspelers. De jacht op de walvis is het hoogtepunt van de film.

Harry Brown baseerde zijn scenario op een roman van Ben Ames Williams, waarvan eerder al een zwijgende film werd gemaakt. Prachtige fotografie van George Folsey, genomineerd voor een Oscar.

Avonturenfilm van Andrew Marton. Kerrigan en Ray Teal. In het hoge noorden van Canada wordt een trapper Granger ten onrechte verdacht van moord.

Na een achtervolging door de wildernis wordt hij ingerekend door een Mountie Corey. Vervolgens moet het stel samen zien te overleven in het koude niemandsland, wat de nodige avonturen oplevert.

En romantiek, in de vorm van een knappe indianenvrouw Charisse. De aankondigingen vatten het destijds zo samen: 'Wild rapids!

Wild wolf attack! Wild avalanche! Wild love! De ontelbare films over een man die vanwege omstandigheden en gelijkenissen moet invallen voor een staatshoofd, stammen alle van het boek 'The Prisoner of Zenda' van Engelsman Anthony Hope.

We noemen de stomme versie , de klassieke versie , de lollige versie en animatie De ster van de versie, Lewis Stone, speelt de kardinaal.

Drama van Richard Brooks. De deftige kunstdief Sam Conride heeft een waardevol schilderij uit een museum in Palermo gestolen.

Hij besluit het doek zelf te houden, en vertelt zijn heler dat het vernietigd is. Het lijkt een goed plan, totdat Sam verliefd wordt op de studente die de doeken kopieert.

Avonturenfilm van George Sidney. Schermen leerden de acteurs van Europees kampioen Jean Heremans. Actiefilm van Tay Garnett. Avonturenfilm van Compton Bennett en Andrew Marton.

De mooie Elizabeth Kerr en haar broer Carlson roepen de hulp in van een ervaren gids Granger om Elizabeths man te vinden die verdwenen is tijdens een expeditie naar de legendarische Solomon-mijnen in Afrika.

Het drietal gaat op pad en opdrachtgeefster en gids kunnen het nog niet bepaald met elkaar vinden. Schitterende avonturenfilm - mede dankzij het camerawerk van Robert Surtees, waarvoor hij een Oscar kreeg - laat veel ruimte voor romantiek.

Uitstekend geacteerd, vooral door Kerr en Granger. Het filmen in Afrika was nogal een beproeving: de hitte, exotische ziektes en enge beesten.

Drama van Harold French. Aangenaam, maar alledaags verhaal over gokker Granger en de dochter die hij adopteert als een vriend sterft.

Harold French. Romantiek van Terence Young. Bedachte dialogen tussen een overtuigde vrijgezel en een ongetrouwd meisje met de te verwachten romance. Naar een verhaal van Alec Coppel.

Drama van Basil Dearden. Overdadige romantiek met tranen. Greenwood wordt verscheurd tussen koninklijk plichtsbesef en liefde voor een jonge schelm.

Terwijl ze een moeilijke bevalling doormaakt, overdenkt Blanche Fury Hobson haar leven. Na enkele ongelukkige ervaringen als gezelschapsdame van egocentrische oude dames, wordt het meisje door haar oom Fitzgerald in huis gehaald als gouvernante van het dochtertje van zijn zoon Gough en diens onlangs overleden echtgenote.

Documentaire van Bernard Knowles. De eerste computergetekende film voor groot scherm. Een trip doorheen een oneindig bloemenlabyrint, tochten langsheen moleculen en planeten.

Oogverblindend in zijn kleurgebruik. Biografie van Bernard Knowles. Zoals gewoonlijk overschaduwt de muziek een zwak gegeven in deze biografie over Paganini.

Drama van Frank Launder. Arme Ierse boeren sluiten zich aaneen om te strijden tegen de onrechten die hen door hun landheren worden aangedaan.

Interessant, maar dramatisch onevenwichtig, met misplaatste elementen van humor en romance. Robert Donat verschijnt kort als Charles Parnell.

Parker heeft de titelrol. Boycott was een Engelse landheer die door zijn horigen genegeerd werd, vandaar 'boycotten'. Horror van Arthur Crabtree.

Calvert wordt vanwege een vreemde zigeunervloek in twee richtingen gestuwd. Dit spannende melodrama zal in sommige kringen als 'te gek' overkomen.

Historische film van Arthur Crabtree. Granger speelt een verarmde aristocraat die schrijver is geworden. Hij wordt overvallen en voor dood achtergelaten in Spanje door de agenten van de slechte Dennis Price.

Met de hulp van een hartstochtelijk zigeunermeisje herstelt hij, wint hij de hand van het meisje waar hij van houdt en stuurt hij de schurk op een passende, afschuwelijke manier de dood in.

Dit schitterende, hoewel onwaarschijnlijke, historische melodrama wordt met de nodige humor en vertoon gespeeld.

Drama van Gabriel Pascal. Indrukwekkende vertolkingen van Rains als de wat ouder wordende Romeinse keizer Caesar en van Leigh als Cleopatra, de koningin van de Nijl.

Regisseur en producent Pascal slaagde erin de geestigheden van Shaw tot hun recht te laten komen en voegde er wat spektakel aan toe.

Decors en kostuums zijn voor die tijd schitterend en de fotografie indrukwekkend. Jammer genoeg maakte hij de toen duurste Britse film ooit gedraaid een en een kwart miljoen pond sterling Er werd twee jaar aan gewerkt en een aantal opnames in Londen werden gedraaid tijdens bombardementen.

Rains werd op verzoek van Shaw gekozen. Let op Simmons in een van haar eerste filmrolletjes: zij is te zien als harpiste. James Mason moest de rol van Apollodorus spelen, maar die haakte af en werd vervangen door Granger.

Het scenario is van Marjorie Deans. Het camerawerk is van F. Young, R. Krasker en Jack Cardiff. Oorlogsfilm van Sidney Gilliat.

Een zeer goed oorlogsdrama over een soldaat die deserteert als hij hoort dat zijn vrouw een ander leerde kennen. Als treffend tijdsbeeld kent de film momenten van wrange humor.

Drama van Leslie Arliss. Heeft niets te maken met de latere succesfilm. Een stervende pianiste, Lockwood vindt bij vlieger Granger, die langzamerhand zijn gezichtsvermogen verliest, in een vakantieoord de ware liefde.

Drama van Anthony Asquith. Londen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. Fanny Calvert is de onwettige dochter van een eerbiedwaardige minister van Koningin Victoria.

Ze wordt opgevoed door haar moeder. Kort voor haar dood bekent deze de waarheid over Fanny's oorsprong. Het berooid achterblijvende meisje vraagt haar natuurlijke vader om hulp.

Hij ontvangt haar met open armen, maar zijn echtgenote, die een relatie heeft met Mason, die op zijn beurt schuldig is aan de dood van Fanny's stiefvader, bedenkt een knap chantage-plannetje om haar man uit de weg te ruimen.

Huilerig sentimenteel melodrama, dat echter dankzij de schitterende sfeertekening en de knappe vertolking nog altijd goed overkomt. Arthur Crabtree was verantwoordelijk voor de fotografie.

Drama van Rodney Ackland. Een jong meisje krijgt succes op het witte doek en dat ziet haar familie helemaal niet zitten. Een frappant harde kijk op het gezinsleven met Wilfrid Lawson als de strenge vader.

Deze film is ook interessant vanwege het debuut van Sally Anne Howe en aanbevolen voor fanaten en fans van een flitsende Granger in een bijrol.

In de 19e eeuw bedenkt de van huis uit zeer arme gouvernante van een welgestelde familie, hoe ze d. Het is zeker niet een kansloos plan, want het huwelijk is liefdeloos en de trouweloze vrouwe heeft haar hart verpand aan een ongetalenteerde toneelspeler.

Een saaie kostuumfilm met mooie rollen, maar met een triviaal scenario. Bovendien is de vertelling in flashbacks via nakomelingen in Londen tijdens WO II niet echt geslaagd.

Drama van Maurice Elvey. De lotgevallen van verpleegsters die stage lopen tijdens WO II. Was bedoeld als opkikker van de moraal en is nu nauwelijks meer te verdragen.

Gebaseerd op de roman One Pair of Feet van Monica Dickens, die vooral naam maakte met meisjesboeken over paarden. Oorlogsfilm van Harold French.

Spannende actie ondanks het weinig originele gegeven. Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stewart Granger op televisie komt.

Stewart Granger Cast. U bent hier: cinema Personen. Stewart Granger: cast. Er zijn 71 films gevonden. Fine gold. Chameleons Glen A.

Larson, A Hazard of Hearts. Hell hunters. Danielle Steel's Crossings. Danielle Steel's Crossings Karen Arthur, The Royal Romance of Charles and Diana.

The Wild Geese. The Hound of the Baskervilles. Any Second Now. Any Second Now Gene Levitt, Tiro a segno per uccidere. The Trygon Factor. The Last Safari.

Santa Monica, California , U. Elspeth March. Jean Simmons. Caroline LeCerf. The Great Lablache. Anglo-Norman French : grainger , Old French : grangier.

The Voice. Tasmania, Australia. Retrieved 9 September — via National Library of Australia. The Mercury. CLXII 23, New York Times. The Observer.

London UK. The Irish Times. The Courier-Mail. Retrieved 4 August — via National Library of Australia. The Manchester Guardian.

Noir City Sentinel. Summer Archived from the original PDF on 19 October Los Angeles Times. New York Times 8 Feb The New York Times.

Retrieved 12 May Chicago Tribune. Retrieved 17 June The Los Angeles Times. Retrieved 19 November The Independent.

Brady 27 December Chicago Daily Tribune. Retrieved 11 July — via National Library of Australia. The Washington Post.

Canberra Times. Retrieved 24 April — via National Library of Australia. The News. Retrieved 19 April — via National Library of Australia. Film Poll".

The Sydney Morning Herald. Retrieved 25 April — via National Library of Australia. Millionairess " ". Manchester UK.

The Scotsman. Edinburgh, Scotland. Dublin, Ireland. The Decatur Daily Review. Retrieved 14 June — via Newspapers.

Showing all 46 items. Has made more than 60 movies and once grumbled that he couldn't stand any of them. Best friend was Michael Wilding. Had an extramarital affair with Deborah Kerr.

Stewart became an overnight star in England after appearing the movie, The Man in Grey Stewart became England's top box office star in the s which attracted Hollywood's attention.

Became a naturalized US citizen together with Jean Simmons in Even though he was quoted as saying he didn't like any of his movies, he does say in his autobiography, "Sparks Fly Upwards", that Saraband was one of the movies he starred in that he did like.

Adopted his professional name in order not to be confused with James Stewart. Took sword fencing very seriously for his dashing roles in The Prisoner of Zenda and Scaramouche He was so earnest in mastering the skill of fencing that he took lessons from a retired Olympic fencing champion.

During his preparation for Scaramouche , his fencing lessons and practice made him wear out a dozen or so pairs of fencing shoes. He adorned the cover of Life Magazine when the film was released and the title was "Stewart Granger: Swashbuckler".

Perhaps the only actor superior to him in fencing at that time was Basil Rathbone. It is believed Granger wore lifts in other Hollywood films as well.

He was mistakenly diagnosed with lung cancer in and had part of his lung and a rib removed, only to find he really had tuberculosis.

Granger had smoked 60 cigarettes a day for the past 40 years. The cinema world is not easy. I haven't aged into a character actor.

I'm still an old leading man. I was a good costume actor, but I shortened my career because I made the wrong choices. If that doesn't tell you something about the state of our industry today, what does?

If they stumble, damn them, too. I don't know which was the greatest disaster: my career or my wives.

But some people are going to be shocked.

Steward Granger Contribute to This Page Video

Prisoner of Zenda (1952) Official Trailer - Stewart Granger, Deborah Kerr Movie HD Florian Bartholomäi. Pepe Danquart. Granger galt unter seinen Schauspielkollegen als schwieriger Charakter, er wurde oftmals als schwer umgänglicher Mensch beschrieben. Dan Aykroyd. Charlie Hunnam. Teil Der Ölprinz. Dieser Artikel oder nachfolgende Abschnitt ist nicht hinreichend Thalia Theater Programm Belegen beispielsweise Einzelnachweisen ausgestattet. Don't Eifer Des Gefechts new videos Sign in to see updates from your favourite channels.

Steward Granger - Inhaltsverzeichnis

Bei zahlreichen öffentlichen Auftritten in Deutschland konnte man sich jedoch davon überzeugen, dass der Ruf des arroganten, selbstsüchtigen und wenig umgänglichen Stars, der ihm von der Boulevardpresse verpasst wurde, ein Trugbild war: Granger erwies sich als elegant bescheidener Gentleman, eloquent und ausgesprochen sympathisch. Michael Shannon. Eric Dane. Bjarne Ingmar Mädel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Kommentare

  1. Voodookinos

    Ich entschuldige mich, ich wollte die Meinung auch aussprechen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.